Een nieuwe uitdaging tijdens corona, flexibiliteit als fundament

Micha

Wat begon met een onschuldig LinkedIn gesprekje, werd al gauw een contract als Management Trainee bij Futureprove. En voordat ik het goed en wel besefte zat ik in Finland, om een project te leiden!

Ik overwoog al een aantal jaar om een Lean Six-Sigma Blackbelt cursus te volgen maar toch kwam het er niet van. Toen Futureprove op mijn pad kwam ben ik met hen in gesprek gegaan. Als je voor Futureprove kiest betekent dat: het kunnen behalen van je Blackbelt certificaat in combinatie met vier projecten bij multinationals. Een enorme, passende kans voor mij en dus was de keuze snel gemaakt.

Inmiddels zijn we bijna 3 maanden verder en zit mijn eerste project er op. Wat een ervaring! Een project in het buitenland sprak mij sowieso aan en Scandinavië had mijn enthousiasme al eerder gewonnen. Als je dan ook nog vanuit de Lean methodiek een hele werkplaats mag optimaliseren, dan zit ik in gedachten al in het vliegtuig. Meestal kun je vooraf een keertje bij het bedrijf langs, maar dat was in dit geval geen optie. Gelukkig zat ik al snel op één lijn met de Finse collega’s en hadden we in no-time een projectplan en analyses opgezet. De verbeteracties werden door het team opgepakt en de eerste resultaten waren al snel zichtbaar.

‘Positieve feedback geven is cruciaal om een team gemotiveerd te houden en dat team heb je nodig.’

En toen was er ineens corona…. De impact was groot, want door de omstandigheden kon ik het project geen fysiek vervolg geven in Finland. Dankzij de huidige mogelijkheden van videobellen en de enthousiaste teamleider, hebben we het project de afgelopen weken toch tot een goed einde weten te brengen. Door het noodgedwongen aansturen vanuit Nederland, is het me nogmaals duidelijk geworden hoe belangrijk feedbackloops zijn en contact met de werkvloer is. Positieve feedback geven is cruciaal om een team gemotiveerd te houden en dat team heb je nodig. Een verbeterproject kun je niet in je eentje doen, zeker niet op 1800 km afstand.

Mijn eerste toffe ervaring als Futureprover zat er nu na twee maanden al op! Ik baalde echt enorm dat ik niet alles uit dit project kon halen wat ik me had voorgenomen, maar leerzaam was het zeker. Gelukkig kan ik nu weer in volle vaart door. Ik ben vorige week gestart met een nieuw project, wel iets dichter bij huis dit keer, in de functie van Process Engineer. Ik mag wederom een afdeling optimaliseren vanuit de Lean methodiek. Ik ben zeer benieuwd welke uitdagingen hier weer op mijn pad gaan komen!