Snel en Flexibel

Robin Buijs

De kernwaarde Snel en Flexibel wordt al jaren door de klanten van Futureprove gewaardeerd. Herhaaldelijk blijkt uit klanttevredenheidsonderzoek dat het een Unique Selling Point van de organisatie is. Iets wat in het DNA van Futureprove verweven zit.

Zo beginnen onze trainees niet standaard op de 1e maandag van de maand, maar gewoon: wanneer de klant daar behoefte aan heeft. Verandert er iets in de projectsituatie? Dan neemt de trainee dit mee in de stuurgroep met een voorstel tot de oplossing. En als de planning uit lijkt te lopen, is een maand verlengen een mogelijkheid.  

Robin Buijs, een van onze eerstejaars trainees, begrijpt dit. Hij leidt op dit moment een project bij een van onze klanten in de IT-sector. In de originele scope van het project zou hij als inhoudelijk Lean Six Sigma expert onderdeel uitmaken van een verbeterteam. Na een turbulente start werd Robin echter naar voren geschoven als de coördinator van ditzelfde team. Flexibel als Robin zich opstelde, nam hij deze rol vlekkeloos op zich.

En nu? Bleef het daarbij? Inmiddels stuurt Robin vier interdisciplinaire verbeterteams aan. Flexibiliteit ten top, als je het ons vraagt.

‘’Kortom, Snel en Flexibel… maar wel met een pragmatische ondertoon.’’

Robin laat zich echter niet door de flexibiliteit en snelheid meeslepen. De klant levert maatwerk aan multinationals in de High Tech industrie. Daarmee acteert de klant in een dynamische industrie. Het gevolg: de organisatie is vatbaar zichzelf te verliezen in de waan van de dag. Om hiervoor te waken, schakelt Robin daarom heel bewust tussen een flexibele en een gestructureerde, resultaatgerichte houding. Hij spreekt collega’s aan als afspraken niet worden nagekomen; hij stelt duidelijke grenzen over zijn taken en verantwoordelijkheden; en hij helpt bij het ontwerpen van nieuwe KPI’s om sturing te kunnen geven. Dit gaat niet altijd als vanzelfsprekend, maar inmiddels neemt de klant dit gedrag over. Medewerkers houden elkaar scherp en wanneer men dreigt af te wijken van de gemaakte afspraken, dan wordt dit met alle betrokkenen gecommuniceerd. Kortom, Snel en Flexibel… maar wel met een pragmatische ondertoon.  

Hier zie je terugkomen dat Futureprove niet 1, maar meerdere kernwaardes hanteert, die allen bijdragen aan het behalen van het klantdoel. De trainee past zich Snel & Flexibel aan aan de situatie, behoudt zijn Resultaatgerichte houding en doet dit met een Persoonlijk sausje.

De take-away die Robin zijn medetrainees graag mee zou willen geven? 

‘Soms moet je in een snelle en flexibele omgeving juist even stil staan om te kunnen blijven verbeteren.’

Wat betekenen Snel en Flexibel voor jou? Laat het ons weten!