Stap in het diepe en ga iedere uitdaging aan!

Jean-Paul, Hicham & Niek

Bij Futureprove vinden we persoonlijke leerwinst heel erg belangrijk. Hoe haal je nu het maximale uit je management traineeship en jezelf? Hoe combineer je het halen van je Lean Six Sigma Black Belt met het creëren van impact op je verbeterprojecten? Welke rol spelen onze mentoren en opdrachtgevers in jouw leerproces? We nemen jullie graag mee in het drieluik tussen Niek en Hicham als starters aan de ene kant en Jean-Paul als uitstromer aan de andere kant.

Jean-Paul, hoe begon jouw Futureprove avontuur?
Ik twijfelde: werken of doorsturen? Verkeerde keuzes maken we allemaal en daar kwam ik na enkele weken werken ook achter. Ik ben destijds niet bij de pakken neer gaan zitten en via via kwam ik in contact met Futureprove. Na het eerste contact, ging de bal snel rollen.

Hoe begon jouw avontuur Hicham?
Ik wilde het werkveld in en bij Continu Verbeteren ligt mijn passie. Daar was ik tijdens mijn studie en de Lean Six Sigma Green Belt minor wel achter gekomen. Ik ben daarnaast nog lang niet uitgeleerd. Futureprove biedt mij hierin de ideale combinatie, tussen leren en doen. Niek, mijn studiemaatje, twijfelde tussen een masteropleiding en werken. Het kostte me weinig moeite om hem ook enthousiast te krijgen voor Futureprove.

Wat zijn de grootste verschillende met nu en 2 jaar geleden Jean-Paul?
Afgezien van corona en de lockdowns, want dat antwoord ligt wel heel erg voor de hand. Ja het is een bijzonder leerzaam jaar geweest, Hicham. In de praktijk leer je het vak pas echt en die praktijkervaring was in 2020 toch wel echt een uitdaging. In mijn rol als teamleider kreeg ik direct te maken met de pandemie en de daaropvolgende reorganisatie. Er moesten veel beslissingen genomen worden en er was veel onzekerheid. Dat was moeilijk en vergeet ik nooit meer. Ik heb me de Lean Six Sigma technieken pas echt eigen gemaakt door ze toe te gaan passen. Je leert daarbij tijdens het Futureprove traject om te gaan met de verschillende belangen in organisaties. Ik heb mezelf op persoonlijk vlak ook echt kunnen ontwikkelen.

‘Bij Futureprove heb je altijd een vangnet.’

Wat hoop jij te leren de komende twee jaar Niek?
Niek: Bij Futureprove maak je met verschillende bedrijven kennis. Elk bedrijf werkt anders, dus dit is een unieke kans om te leren hoe je Lean Six Sigma binnen verschillende culturen en sectoren toe moet passen.

Ongetwijfeld had je vooraf verwachtingen Jean-Paul, vertel eens:
Ik ben heel open het traject ingegaan. Ik had mezelf als doel gesteld om me verder te ontwikkelen om zo een solide basis te bouwen. Bij Futureprove heb je altijd een vangnet, in de vorm van een talentmanager en een mentor, die je tijdens alle projecten begeleiden. Dat maakt je steeds sterker en competenter.

Zijn die verwachtingen uitgekomen?
Ik kijk heel positief terug op de afgelopen twee jaar. Het was intensief, zeer leerzaam en zó waardevol. De interactie tussen de Young Professional en de ervaren mentor, de intervisies en het benutten van kansen door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten, maken Futureprove een unieke organisatie. De combinatie werken-leren heeft voor mij echt heel positief gewerkt. Ik zie leren zelf als een vorm van continu verbeteren. Daar wordt bij Futureprove veel aandacht aan besteed. Ik ben oprecht trots op wat ik de afgelopen 2 jaar heb mogen doen!

‘Het was intensief, zeer leerzaam en zó waardevol.’

Wat is jouw verwachting Hicham, voor de komende 2 jaar?
Ik wil uitgroeien tot een volwaardige Lean Six Sigma Black Belt. Dat gaat niet vanzelf en dus heb ik de lat hoog liggen om mezelf persoonlijk en professioneel optimaal te blijven uitdagen.

Als we even op de zaken vooruitlopen Niek, wat is je doel ná deze twee jaar?
Mijn stip aan de horizon is met mijn Lean Six Sigma Black Belt op zak uitstromen binnen een grote multinational en daar verder ervaring op doen.

In wat voor functie stroom jij uit Jean-Paul?
Mijn laatste Futureprove dagen zijn inderdaad een feit. Ik vlieg uit en ga in dienst bij mijn laatste opdrachtgever als teamleider, heel gaaf! Continu in contact zijn met mensen, bezig zijn met de dagelijkse operatie en het verbeteren hiervan, zijn heel belangrijk voor mij. Binnen de functie die ik ga bekleden, zijn voldoende doorgroeimogelijkheden naar de functie die ik voor ogen heb: Lean Deployment Leader. Het leren, reflecteren en groeien neem ik de rest van mijn carrière als vaardigheid mee.

Wat is volgens jou de kracht van een Futureprover binnen een organisatie Jean-Paul?
De kracht van een Futureprover is gedrevenheid. Een Futureprover is ambitieus, leergierig en ondanks het feit dat ze jong zijn, beschikken ze over kwaliteit en volwassenheid. Dit overtreft vaak de verwachtingen van het bedrijf. ‘Wij’ als Young Professionals zijn kritisch en denken ‘out-of-the-box’. Onze resultaatgerichtheid werkt aanstekelijk binnen een organisatie en je ziet dat deze gedrevenheid anderen inspireert. Je had het er al eerder over, het vangnet dat Futureprove ons Young Professionals biedt.

‘Ik ben oprecht trots op wat ik de afgelopen 2 jaar heb mogen doen.’

Hoe heeft de begeleiding van een mentor jou geholpen om jezelf te ontwikkelen?
De mentor is je vangnet achter de schermen. De mentor denkt mee in de twee werelden; hij helpt zowel de Futureprover als het bedrijf. De mentor is namelijk scherp op de scope, hij bewaakt het projectdoel en de kwaliteit van de opdracht. Hierdoor krijg je zelfvertrouwen en kun je jezelf goed ontwikkelen. Dit probeer ik nu ook zelf uit te dragen in mijn rol als teamleider. Dat zit ook in het DNA van een Futureprover.

Wat is jou Jean-Paul het meest bijgebleven de afgelopen 2 jaar?
De vele mooie projecten. Ik heb een echt vliegtuighart, dus ik was super blij toen ik via Futureprove mocht starten bij een vliegtuigbouwer. Op eigen kracht was het me niet gelukt, want ik mistte de ervaring. Via het netwerk en het enthousiasme van Futureprove kon ik er wel starten. Na meerdere mooie projecten, kan ik er nu in dienst en verder met mijn volgende uitdaging.

Wij kijken toch wel een beetje tegen jou op Jean-Paul, dat begrijp je. Heb je nog adviezen aan ons?
Stap in het diepe en ga iedere uitdaging aan. Laat je niet beperken door de reisafstand of het type bedrijf. Wees ‘open minded’. Dan komt er altijd iets moois uit, zeker bij Futureprove.