De procesverbeteraar van de toekomst kijkt terug

Rob

Hoe kijkt een voormalig young professional van Futureprove terug op het traineeship, nu hij ruim een jaar geleden is uitgestroomd? Rob is met name verbaasd over zijn leerwinst op zijn hard en soft skills. Door het uniek doordachte concept van Futureprove is hij nu een gewaardeerde Continuous Improvement Specialist bij een wereldspeler in de maakindustrie. Wat is nog meer de toegevoegde waarde van Rob volgens zijn huidige werkgever?

Rob Bellemakers is ruim een jaar werkzaam in de rol van Continuous Improvement Specialist – Business Group Consumer Dairy bij Royal FrieslandCampina. Hij kijkt terug op twee zeer leerzame jaren bij Futureprove, waarin hij door de vele trainingen grote leerwinst heeft behaald. Zo is hij officieel Black Belt gecertificeerd, heeft hij geleerd conclusies te onderbouwen met data en weet hij als geen ander om te gaan met Rootcause Analyse. En natuurlijk de communicatie daaromheen. “Dit alles maakt je zoveel overtuigender” geeft Rob aan.

‘Van onbewust naar bewust bekwaam gedrag.’

Oscar Wiegel, Director Continuous Improvement – Business Group Consumer Dairy, geeft aan dat Rob één van de trainers van RCA binnen het team is en daarvoor zeer gewaardeerd wordt. Daarnaast is Rob inderdaad analytisch sterk en weet hij snel waar het over gaat. Dat maakt dat hij dingen kan doorzien en kan ondersteunen waar nodig. Kortom een hele competente man en de juiste match in het team.

Naast alle input die Rob verkreeg vanuit trainingen en mentoring bij Futureprove, kregen de soft skills voor hem de overhand. “De confrontatiemomenten waren erg sterk, met het complete escalatiemodel in het bijzonder. Door middel van de mentoring en persoonlijke begeleiding stijgt je organisatie sensitiviteit en leer je het politieke spel goed begrijpen”. Rob heeft ervaren dat je ‘Circle of Influence’ hierdoor aanzienlijk wordt vergroot. Het doorlopen van vier verschillende projecten bij diverse bedrijven, heeft hierop natuurlijk een hele positieve uitwerking gehad. Van onbewust naar bewust bekwaam gedrag.

‘De kracht zit in de doordachte combinatie tussen de mentoring op je hard skills en de coaching op je soft skills.’

Oscar kan dit alleen maar beamen. In het team bij Royal FrieslandCampina is Rob iemand die humor inbrengt en behulpzaam is. Hij is erg krachtig in connectie maken met de mensen op de werkvloer, wat heel belangrijk is in de implementatie. Rob weet heel makkelijk mensen voor zich te winnen. Hij krijgt dingen voor elkaar, die anderen niet voor elkaar krijgen. Hij komt over als iemand die wil helpen en niet als een bedreiging. Wat ik mooi vind, is dat Rob meegaat in een korte deep dive en op het eind wordt teruggevraagd voor het begeleiden van de implementatie.

Reflecterend op zijn Futureprove traject kan Rob volmondig stellen dat de kracht zit in de uniek doordachte combinatie tussen de mentoring op je hard skills en de coaching op je soft skills. De toepassing van de theorie, die je moet gaan linken aan de praktijk. Hij benadrukt de intensieve begeleiding nog eens extra. “Het waren de verschillende momenten dat je keihard de spiegel voorgehouden kreeg. Deze waren erg sterk en zorgden voor de meeste leerwinst”. In Rob zijn ogen vormen deze aspecten gezamenlijk de sleutel tot een succesvolle vervolgstap in je carrière als procesverbeteraar van de toekomst.