Werken vanuit je krachten is zoveel leuker!

Emma

Ooit is mij verteld dat ik “gewoon” een functie moest kiezen. Daar moest ik maar naartoe werken en dan zou het allemaal wel goedkomen. Laat ik één ding vooropstellen, die gedachtegang en manier van ontwikkelen past niet bij mij. Net als vele van mijn generatie wil ik bezig zijn met nu. Doelen stellen en nastreven voor het komende (half)jaar op inhoudelijk- en op persoonlijk vlak. Dat is allemaal leuk en aardig, maar waar moet ik in vredesnaam beginnen?

Ik studeerde af als bedrijfskundige en deed vervolgens 2,5 jaar werkervaring op in twee compleet verschillende branches. Geoorloofd jobhoppen voor mijn eigen ontwikkeling noemde ik het. Maar alleen een wissel van Logistiek naar Techniek bracht mij niet de uitdaging die ik zocht en nodig had. In deze 2,5 jaar werd er vaak gefocust op datgeen waar ik niet goed in ben. Van alle onvoldoendes met heel veel moeite een kleine voldoende willen creëren, maar daardoor een versie van jezelf moeten zijn die niet meer als jezelf voelt. Dat is niet waar ik gelukkig of beter van wordt. Waar ging ik deze uitdaging en ontwikkeling dan wel vinden?

Ik wist dat ik mezelf verder wilde ontwikkelen in Lean, Six Sigma en procesverbetering. Dat ik iets wilde doen met persoonlijke ontwikkeling en vinden wat nou dé perfecte werkplek voor mij is. Allemaal onderwerpen waar misschien wel honderden boeken over zijn geschreven. Maar ook daar kreeg ik geen antwoorden in gevonden voor mij als individu. Want bij welk bedrijf, rol, organisatie, leidinggevende sta ik wel in mijn kracht?

‘Dit heeft juist mijn eigen krachten nog krachtiger gemaakt en mij de kans gegeven te excelleren.’

De vele trainingen die Futureprove biedt, hebben mijn inhoudelijke kennis vergroot. Maar ook het krijgen van bijzondere persoonlijke trainingen, bijna te omschrijven als levenslessen, hebben veel bijgedragen. Mijn persoonlijke uitdaging en blokkades gaan namelijk veel verder dan alleen inhoudelijke werkzaamheden. En ook deze moest ik leren kennen om te komen tot waar ik nu sta en ooit wil staan in de toekomst. Door deze trainingen, de mentoring en talentmanagement heb ik het antwoord gevonden op de vraag waar ik eerder mee worstelde. Namelijk uit welke verschillende onderdelen uitdaging voor mij bestaat.

Binnen Futureprove heb ik daarnaast de kans gekregen om meer senior rollen te bekleden bij verschillende klanten. Ik heb de invloeden ervaren van verschillende culturen binnen bedrijven, collega’s, type leidinggevende, snelheid van een organisatie en de inhoudelijke rol van de functie. Ook hierdoor heb ik gevonden wat het beste voor mij past, in het hier en nu.

Wat ik verder bij Futureprove heb geleerd, is dat het zo veel waardevoller is om te werken vanuit je krachten. Focussen op hetgeen waar wél mijn krachten liggen en ook bij klanten kunnen werken vanuit die krachten. Dit heeft juist mijn eigen krachten nog krachtiger gemaakt en mij de kans gegeven te excelleren. Een belangrijk effect daarvan: werken wordt zo veel leuker!

Waar ik over tien jaar sta? Ik heb werkelijk waar geen idee, maar gelukkig hoef ik dat niet langer meer te weten. Als ik mijzelf in het heden maar kan blijven ontwikkelen en kan blijven groeien. Met de kennis en handvatten die ik in de afgelopen twee jaar heb gekregen, ga ik de toekomst met vertrouwen en een enorme portie zelfkennis tegemoet.